facebook linkedin tel mail address rasoander mouse scroll-down arrow-left arrow-right arrow-down arrow-up chevron-left chevron-right chevron-down chevron-up search
Írj nekünk!

2020-ban a vállalatok digitális médiahirdetésekre KÉTSZER annyit fognak költeni, mint 2017-ben és 2018-ban összesen, ami közel 115 milliárd USD. Félelmetes növekedést produkál az online marketing, folyamatosan fejlődik, így kötelező, hogy nyomon kövessük a trendeket és alkalmazzuk őket, hogy ne az ablakon kidobott pénz legyen a hirdetésünk.

Napról-napra gyarapodik a száma a hirdetési technikáknak és felületeknek. A piaci szereplők, brandek számára egy izgalmas feladat ezeket nyomon követni, és ezeken keresztül elérni a meglévő és jövőbeni ügyfeleket, vásárlókat. Azonban a kulcsa a digitális marketing sikerének, hogy folyamatosan kövessük és adaptáljuk az új technikákat, és a legjobban konvertálót alkalmazzuk.

Mit csinál egy sikeres marketinges? Követi a trendeket, és tudja, mikor kell változtatnia, csavarnia a marketing stratégiáján. Ebben a posztban megmutatjuk a top 8 2018-as marketing trendet. Teljes pontossággal nem lehet megmondani, ezért amiket lentebb felsorolunk a legvalószínűsíthetőbb trendek lesznek.

ras-oander-ecommerce-digital-transaction-ajanlatkeres

8 trend, ami befolyásolja a 2018-as marketinget

1) Ügyfélközpontúság

Az ügyfelek, vásárlók egy kérdésre mindig szeretnék megkapni a választ: “Miért jó ez nekem?” Ennél fogva megnő a szükség aziránt, hogy jó ügyfélélményt nyújtsunk és személyre szabjunk. Az ügyfelek és vásárlók igénye egyre inkább nő, és továbbra is nőni fog, és elvárják, hogy minél inkább az ő igényeinek feleljünk meg. Ezt leginkább a big-data hatékony felhasználásával tudjuk elérni, így 2018-ban minden vállalkozásnak fontos, hogy személyre szabott tapasztalatokat teremtsen az összes ügyfelének.

2) Videómarketing

Nem, a szöveges hirdetések nem mennek ki a divatból, továbbra is az online jelenlét meghatározó elemei maradnak, azonban a videók hatalmas továbbra is folytatják a már megkezdett útjukat. A videómarketing növekedése meghökkentő: a Wall Street Journal kimutatása alapján, 2011 és 2016 között a videós tartalmak nézettsége megtízszereződött. Ez az kirobbanó növekedés nem fog lassulni az elkövetezendő években.

3) Chatbotok

Kétségtelenül az egyik legfontosabb eszköze lesz 2018 marketing sikerének a chatbotok jelenléte. A Customer Servicet már nagyon jól helyettesítik, azonban a közeljövőben valószínűsíthető, hogy a Q&A és 24/7 Service-ként is funkcionálni fog.

4) Social Media Marketing

Viszonylag alacsony költségű és magas ROI-val rendelkező platform, és valószínűleg több időt fognak itt tölteni a marketing szakemberek is. A közösségi médiára szánt büdzsé emelkedni fog, főleg az újonnan bevezetett organikus elérés csökkentése után.

5) Mobil marketing

A mobileszközök és azok használatának a térhódításával egyre inkább a középpontba kerül a marketingesek számára. Ma már vannak oldalak, ahol közel 80%-ban mobilról böngésznek. Azonban sokan még mindig nem tartják annyira jelentősnek, és az oldaluk nem optimalizált mobilra, ahogy a hirdetéseik sem.
A Google a hivatalos blogjában megírta, hogy nagyon fontos tényező a mobilra optimalizáltság, azonban még ezek után is képesek figyelnem kívül hagyni.

6) Natív-hirdetések

A hagyományos bannerekkel szemben már kialakult az úgynevezett “Banner-vakság”. A natív-hirdetéssel tulajdonképpen a szövegben, tartalomban elhelyezzük, észrevétlenül a reklámozni kívánt terméket, szolgáltatást, márkát. 2018-ban a vállalatok többsége többet fog költeni natív-hirdetésekre, mert így az általuk terjeszteni kívánt tartalom a természetes környezetébe kerül.

7) Programmatic hirdetések

Image növelő kampánynak talán a legjobb hirdetés, és egyre inkább kezd elterjedni. Különböző módon, az oldalon különböző helyeken tudunk hirdetni (különböző rich-media megoldások, mozgó bannerek, stb.). Hasonló a display hirdetésekhez, azonban itt magunk döntjük el, melyik oldalon szeretnénk hirdetni, így hirdethetünk ott, ahol a célközönségünk elérhető.

8) Influencer Marketing

Az influencer marketing egyre inkább kezd elterjedni, és az eredménye is exponenciálisan nő, azonban még így is a térhódítása elején van, így még kedvezőbb áron juthatunk hozzá egy-egy influencer pártfogoltságához, mint pár hónap, vagy 1-2 év múlva. Előnye még, hogy a felhasználó tudja kihez kötni a márkát, ráadásul egy általa kedvelt személyhez, így bizalmat érünk el a vásárlónál.

Összefoglalás

Ahhoz, hogy továbbfejlesszük és szinten tartsuk marketing tevékenységünket, szükséges, hogy kövessük a trendeket, különben a konkurencia lefog minket győzni. A fent leírt hirdetések jellemzően inkább B2C üzletnek hasznosak.

2018-ban ezeken kívül még lesznek további marketing trendek, azonban azok komolyabb integrációkkal és fejlesztésekkel járnak, így azokat itt nem fejtettük ki.

Online ajánlatkérés 10 perc alatt!