facebook linkedin tel mail address rasoander mouse scroll-down arrow-left arrow-right arrow-down arrow-up chevron-left chevron-right chevron-down chevron-up search
Írj nekünk!

Blikk és Blikk.hu: vezető print médium és mobilon az első számú hírforrás Magyarországon.

A Blikk-et hagyományosan nyomtatott sajtótermékként tartják számon, az erős print brand pedig manapság is elég komolyan érezteti hatását a hirdetői piacon. Az évről évre folyamatosan apadó, de még így is hatalmas eladott példányszámmal rendelkező márka a vetélytársaihoz képest elég későn kezdte meg építkezését a világhálón, hogy helyet követeljen magának a legnagyobb online médiumok között.

Fókuszcsoportos vizsgálat után kiderült, mire vágyik a Blikk olvasó: érdekli a világ sokszínűsége, kíváncsi a kuriózumokra, azonnal értesülni szeretne a legújabb belföldi fejleményekről, és mindent rögtön látni akar. A honlap ezért letisztult megjelenést és reszponzív frontend kialakítást kapott, ahol a vizuális eszközök és a rövid szöveges kontentek finom egyensúlya teremti meg a tökéletes ergonómiát.

Mi lett a későbbiekben a siker titka? Kiváló és elkötelezett újságírókból, szerkesztőkből, grafikusokból, tördelőkből, dedikált közösségi média és videó szerkesztőkből álló csapat felállítása, gondos stratégiai tervezés és a RAS digitális hátországának megerősítése, amely hosszútávon is stabil alapot jelent az online médiában.

A Blikk.hu rendelkezik a magyar hírportálok között a legtöbb Facebook rajongóval (693 ezer), idén szeptemberben és októberben mobilon már az Indexet, az Origot és a 24.hu-t is maga mögé utasította a havonta elért egyedi látogatok számát tekintve (Blikk: 1.572.116 RU; Origo: 1.489.083 RU; 24.hu: 1.401.103 RU, Forrás: Gemius –DKT, 2017/10).

 

„A RAS Magyarország mobilon is a piacvezetők közé törekszik, hiszen a digitális tartalomfogyasztókat egyre inkább ezen a platformon lehet elérni. A Blikk.hu mellett a Glamour.hu és az új trendsetter oldalunk, a Noizz.hu oldalletöltéseinek meghatározó része szintén mobilról érkezik.” – foglalja össze a RAS tapasztalatait dr. Bayer József, a médiavállalat ügyvezető igazgatója.

„Az elmúlt év adataiból úgy tűnik, a piacon is egyre nagyobb figyelmet szentelnek a hirdetők a mobil felületekre, ezeken a felületeken növekedett a legütemesebben a hirdetők költési szándéka és a költés is, ezért is rendkívül fontos, hogy növeljük előnyünket ezen a területen. És, hogy ezt forintokra válthassuk, természetesen kommunikálnunk is kell a partnerek felé.” – válaszolta kérdéseinkre Gedei Norbert, a Blikk.hu főszerkesztője.

„Rendkívüli módon megmutatkozik az adatokban a tény, hogy a weboldal mobilos nézete felhasználóbarát, átlátható és könnyen kezelhető. A felület gyakorlatilag vetekszik bármelyik mobil appal is, mind küllemre, mind pedig gyorsaság és használhatóság terén. Látogatóink között egyre több a fiatal, sokan érkeznek cikkeinkre a social media felületekről, így elsőségünk megtartásához fontos, hogy az általunk nehezen befolyásolható, de annál fontosabb social media forrásból érkező forgalmat is megtartsuk és növeljük.” – nyilatkozta Fekete Lajos, a Blikk.hu online felelős szerkesztője.

 

Eredményeink:

2,7 millió online olvasó havonta

1,5 millió olvasó mobilon havonta

75 millió oldalletöltés havonta

1 millió Facebook rajongó (összesített RAS portfólió)

Online ajánlatkérés 10 perc alatt!