facebook linkedin tel mail address rasoander mouse scroll-down arrow-left arrow-right arrow-down arrow-up chevron-left chevron-right chevron-down chevron-up search
Írj nekünk!

Pár azonnal alkalmazható konverziónövelő módszert mutatunk be, amelyekkel akár több százalékkal is növelheted a konverziód, szinte azonnal.

Amennyiben nem azonnal alkalmazható taktikára van szükség, vagy egy nagyobb, komolyabb webáruházzal rendelkezel, digitális stratégia tervezésre és elemzésekre lesz szükséged. Benchmarking, Best Practice elemzésünkkel hosszútávú márka- és digitális stratégiával a konverziód stabil javításában tudunk segíteni.

ras-oander-ecommerce-digital-transaction-ajanlatkeres

1. Pénzvisszafizetési garancia

Kockázattal jár, viszont növeli a ügyfélben a bizalmat, és bizalom nélkül nincs konverzió.

2. Szólítsd őket cselekvésre!

Ahelyett, hogy egy call-to-action funkcióját írod ki, szólítsd őket cselekvésre: “Foglalj most!”, “Kérj ajánlatot!” “Kérem az ingyenes tippeket!”

3. Ajánlólevelek

Rakd ki ügyfeleid, partnereid véleményét az oldalra, így a leendő ügyfelek megbizonyosodhatnak a termék, szolgáltatás minőségéről.

4. Emeld ki terméked, szolgáltatásod előnyeit!

Fontos, hogy leírd, hogy mik a termék tulajdonságai, de az még fontosabb, hogy kiemeld, hogy mitől lesz jó az ügyfélnek.

5. Adj valamit ingyen!

Adj valamit ingyen a terméked, szolgáltatásod mellé! Az emberek megszokják, hogy kedvezményeket kapnak, azonban ritka az, amikor ingyen jutnak hozzá egy termékhez.

6. Használj videót márkád megszemélyesítésére!

Bizalomnövelő eszköz, hogyha videóra veszed a terméked, szolgáltatásod, és áll mögötte egy személy, aki beszél róla.

7.  Készíttess landing-page-t a PPC hirdetéseknek!

Nem veszíti el a fókuszt az ügyfél, így kisebb az esély, hogy elkattint. Figyelj arra, hogy azt kapja, amit a hirdetésben ígértél, rombolja a bizalmat, ha mást kap, továbbá a büdzsédet is feleslegesen költöd.

8. Gyakran Ismételt Kérdések

Itt választ találhat arra a kérdésére, amit előtte nem tudott, és az volt a dealbreak.

9. Ajánlj termékeket a bejegyzésekhez!

Amennyiben bejegyzéseket írsz – miért ne írnál, hisz alapvető keresőoptimalizálási eszköz -, emeld ki a terméked, írj róla, linkelj át a termékoldalra!

10. Mutasd a készletet!

Nem muszáj pontosan, elég, ha azt írod, hogy “20-nál több”, “kevesebb, mint 3”, de ha látja a látogató, hogy fogy a termék, és limitált ideje maradt a vásárlásra, hamarabb fog cselekedni.

11. Ajánlj még további termékeket!

“Aki megvette ezt a terméket, még ezeket vásárolta/nézte meg” – ezen és hasonló termékajánló blokkok egyrészt tovább növelik az oldalon töltött időt, másrészt további vásárlásra ösztönzik a felhasználókat.

12. Tesztelj!a-b-test-ras-oander-ecommerce

MINDIG. MINDENT.

13. ÁSZF és Visszaküldési szabályzat

Növeli a bizalmat, ha tudja, kihez forduljon probléma esetén.

14. Visszaszámlálás

Így az idő lejárta előtt cselekednie kell, hogy megkapja a kedvezményt.

15. Adatvédelem

Növeli a feliratkozási hajlandóságot, ha az adatvédelmi szabályzatban (mely kötelező elem adatgyűjtés esetén!) leírjuk, hogy harmadik félnek nem adjuk ki az adatokat, illetve nem zaklatjuk a usereket napi szinten levél szeméttel.

16. Ajánlj különböző fizetési megoldásokat!

Ne csak bankkártyás fizetési megoldás legyen, minél több opció érhető el, annál nagyobb eséllyel vásárolnak a userek. Magyarországon még az utánvét a legnépszerűbb fizetési mód, érdemes a használni.

17. Használj vásárlói véleményeket!

Növelik a bizalmat a terméked iránt, ha látják, hogy többiek mit gondolnak a termékedről. Értékelésre ösztönözhetjük a felhasználókat játékos formában, esetleg nyereményt is ajánlhatunk cserébe. Ha pedig működik a véleményezés funkció, akkor kezeljük is megfelelően: azonnal reagáljunk a felhasználók észrevételeire, negatív komment esetén se töröljük a hozzászólást, inkább próbáljunk építő módon hozzáállni és tereljük minél inkább privát csatornára a beszélgetést.

18. Használj jó minőségű képeket!

Le kell rombolni a gátat az online és az offline világ között, ami nem sikerülhet rossz minőségű képekkel. A felhasználói élményt nagyban befolyásolja, ha nem apró, pixeles és vízjelekkel ellátott fotók alapján kell böngészni, egy szépen befotózott jó minőségű termékkép a vásárlási hajlandóságot is pozitív irányban befolyásolja.

19. Kedvezmények

Adj kedvezményt vagy mutasd, hogy van kedvezmény!

20. Használj kedvezményeket a következő vásárláshoz!

Vásárlás után ajánlj fel kedvezményt, így nagyobb eséllyel jön vissza, és használja fel a kedvezményt.

21. Ne legyen kötelező a regisztráció!

Kisebb a vásárlási hajlandóság, ha előtte egy bonyolult regisztrációs folyamaton kell végig menni, és gyakorlatilag születési anyakönyvi kivonatot is kérnek. Csaj a legfontosabb információkat kérjük el, ha már mindenképp regisztráltatni akarunk.

22. Használj értékesítési csatornát!

Hosszútávú folyamat, és több munkát is igényel, viszont nagymértékű értékesítésnövekedést eredményez.

23. Optimalizálj mobilra

Az emberek közel 80%-a mobilról nézi meg először az oldalad, így, ha nincs optimalizálva, egyből el is veszted őket.

24. Gyorsítsd az oldalad

Ha sokat kell várnia, elmegy, és megveszi máshol a terméket. Egy lassú oldal sebességét optimalizáljuk, akár duplázhatjuk a konverziót.

26. Hagyd a zsargont és a szakszavakat!

Egyszerű, közérthető szöveg legyen mindenhova írva. Célközönség függő, de általánosságban a szakzsargont elkerülve könnyebben értik meg a szöveget a látogatók.

Összetett, és sok grafikai, tartalmi, marketing és fejlesztői munkát tud elvenni a konverzió, azonban ez a 26 pont jó kiindulópontot jelent, hogy javuljon a konverzió. Amennyiben úgy érzed, szükséges van további információra, vagy egy komolyabb elemzésre, konverziójavításra, írj nekünk!

ras-oander-ecommerce-digital-transaction-ajanlatkeres

Online ajánlatkérés 10 perc alatt!